Skip to content

ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΚΑΤ΄ΟΙΚΟΝ

κατ οικον

Εξοικονόμηση κατ’ οίκον

Το πρόγραμμα “Εξοικονόμηση κατ’ οίκον” παρουσιάστηκε από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και αναγνωρίστηκε ως ένα προηγμένο πρόγραμμα αναβάθμισης ενέργειας το οποίο αποτελεί μια πρωτοβουλία που στοχεύει στην προώθηση της ενεργειακής αποδοτικότητας και της βιωσιμότητας στον οικιακό τομέα. Σχεδιασμένο για να υποστηρίξει τους κατοίκους στον στόχο της εξοικονόμησης ενέργειας και της μείωσης των λογαριασμών τους, το πρόγραμμα προσφέρει ένα ευρύ φάσμα μέτρων και ενισχύσεων που καλύπτουν κάθε ανάγκη.

Μέσα από το πρόγραμμα, οι συμμετέχοντες έχουν τη δυνατότητα να αναβαθμίσουν την ενεργειακή απόδοση του οικίσκου τους. Με την παροχή επιδοτήσεων και χρηματοδοτικών μέσων, το πρόγραμμα καλύπτει μια ευρεία γκάμα ενεργειακών βελτιώσεων, όπως η μονωτική αναβάθμιση των κτιρίων, η αντικατάσταση των συστημάτων θέρμανσης και ψύξης με πιο αποδοτικά, και η εγκατάσταση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Οι ενδιαφερόμενοι απλά επιλέγουν τα μέτρα που επιθυμούν να υλοποιήσουν, ακολουθούν τη διαδικασία εγγραφής και λαμβάνουν την απαιτούμενη στήριξη από ειδικευμένους επαγγελματίες. Το αποτέλεσμα είναι μια βελτιωμένη, πιο αποδοτική και περιβαλλοντικά φιλική οικία.

εξοικο κατ
Ενεργειακό Πιστοποιητικό

Συμμετοχή στο πρόγραμμα Εξοικονομώ – Αυτονομώ

Για να συμμετάσχετε στο πρόγραμμα Εξοικονομώ – Αυτονομώ, η διαδικασία είναι απλή και προσφέρει σημαντικά οφέλη για την κατοικία σας. Αρχικά, θα πρέπει να ελέγξετε αν η κατοικία σας είναι επιλέξιμη για το πρόγραμμα. Αυτό μπορεί να γίνει εύκολα επικοινωνώντας με τις αρμόδιες υπηρεσίες ή επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα του προγράμματος.

Αφού επιβεβαιώσετε την επιλεξιμότητα, θα πρέπει να συγκεντρώσετε τα απαραίτητα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την υποβολή της αίτησης. Τα δικαιολογητικά ποικίλλουν ανάλογα με τον τύπο των ενεργειών που επιθυμείτε να πραγματοποιήσετε, όπως αντικατάσταση κουφωμάτων, εγκατάσταση συστημάτων ηλιακής ενέργειας ή μόνωση των τοιχών.

Στη συνέχεια, θα πρέπει να υποβάλετε την αίτησή σας στις αρμόδιες υπηρεσίες. Η υποβολή μπορεί να γίνει ηλεκτρονικά ή απευθείας στον αρμόδιο φορέα. Συνίσταται να ενημερωθείτε για τις ακριβείς διαδικασίες και τα προθεσμιακά πλαίσια που πρέπει να τηρήσετε.

Μετά την υποβολή, η αίτησή σας θα εκτιμηθεί και θα λάβετε την έγκριση για την πραγματοποίηση των ενεργειών. Με την έγκριση στο χέρι, μπορείτε να προχωρήσετε στην υλοποίηση των απαραίτητων εργασιών για την επίτευξη της ενεργειακής εξοικονόμησης και αυτονομίας της κατοικίας σας.

EΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΚΑΤ ΟΙΚΟΝ

Μέσα από το πρόγραμμα “Εξοικονόμηση Κατ’ Οίκον”, οι συμμετέχοντες όχι μόνο επωφελούνται οικονομικά και προστατεύουν το περιβάλλον, αλλά συμβάλλουν επίσης στην προώθηση μιας πιο βιώσιμης και αειφόρου κοινωνίας. Είναι μια ευκαιρία που αντικατοπτρίζει τη δέσμευσή μας για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής μας και την ανάπτυξη ενός πιο βιώσιμου μέλλοντος.

Είμαστε διαθέσιμοι να απαντήσουμε σε κάθε ερώτησή σας σχετικά με το πρόγραμμα Εξοικονομώ – Αυτονομώ. Επωφεληθείτε από τις ευκαιρίες που παρέχονται και πραγματοποιήστε αποτελεσματικά τις ενέργειες που θα σας φέρουν πιο κοντά στην ενεργειακή αυτονομία και την οικονομία.

Μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για να ξεκινήσουμε την επιτυχημένη διαδικασία ένταξης στο πρόγραμμα.

Σταματίου Βουλγάρεως 8-10 Πάτρα 262 24
+30 (2610) 580 262, +30 694 792 1217,          +30 694 467 9883 
info@vlconstruction.gr, lambrini8@yahoo.gr